Skip to content
24.10.2020

Luento Feldluftpark Porista keräsi runsaasti osallistujia – katso tallenne

Tutkija, kenttäarkeologi Teemu Väisänen piti Porin Seudun Reserviläisten jäsenille sekä muille reserviläistoiminnasta kiinnostuneille sidosryhmille esitelmän jatkosodan aikaan Porin lentokenttäalueella toimineesta lentovarikosta, Feldluftpark 3/XI Pori. Mielenkiintoinen aihe oli kerännyt paikalle noin 30 kuulijaa.

Useita henkilöitä on kerääntynyt kuulemaan tutkija Teemu Väisäsen pitämää esitelmää Feldluftpark Porista

Esitelmässä Nieminen kertoi varikon taustoista ja toiminnasta. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä alueen karttakuvia sekä löydöksiä lentokenttäalueella tehdyistä arkeologisista kaivauksista. Mukana oli niin hammastahnatuubeja kuin neuvostoliittolaista keramiikkaa. Tutkimushankkeeseen voi tutustua paremmin Feldluftpark Pori -sivustolla.

Niemisen esitelmä lähetettiin suorana yhdistyksen Facebook-sivulle ja tallenne on nähtävissä vielä tätä kirjoittaessa sivulla.

Yhdistyksen syyskokous ja vuosi 2020

Ennen Feldluftpark-esitelmää pidetyssä yhdistyksen syyskokouksessa esiteltiin yhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2020, ja toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2021. Yhdistyksen syyskokouksessa hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä.

Vuoden 2020 aikana toimintaan vaikutti vallitseva koronaviruspandemia. Näin esimerkiksi Kesäyön marssi sekä Länsi-Suomen erämessut, joissa yhdistyksen oli tarkoitus olla mukana, jäivät järjestämättä. Vuoden aikana pystyttiin kuitenkin järjestämään muun muassa useampi kuntomarssi / kävely.